Rypejakt i Finnmark

Som mange vet så er ikke rypebestanden på topp i Finnmark for tiden. I fjor var det dårlig og i år er det værre.. I fjor var kvota på 2 liryper og 2 fjellryper pr jeger hver dag. I år har den gått ned til 1 lirype og 1 fjellrype. Jeg har gått store områder uten å se en eneste fugl, og det er gørr kjedelig både for jeger og for hund. Heldigvis går det an å finne enkelte steder med store rypekull enda, men man skal være litt kjent og komme seg et stykke innover på vidda før det blir noe bra. Vi var ute en dag, kjørte tilsammen 1 1/2 time innover til ingenmansland, der det var vidder så langt man kunne se. Vidder og reinsdyr.. Drit fint vær og MASSE ryper! 

Vi gikk en stykke og hunden fikk stand, han la seg ned, det var for god lukt, for mye lukt... Han fikk kommando og opp fløy et stort kull, og en datt ned (husk kvota;)) , resten fløy videre. Hunden gikk noen meter og fikk stand på nytt, det var enda fler her. Siden det var meg og samboeren min som var ute hadde vi jo to ryper vi kunne skyte tilsammen, og hunden reiste fuglene og vi fikk skutt en rype til. Da var middagen spikra til helga;p 

Vi gikk mer den dagen for å se, og vi gikk på flere store kull. Kjempe morro, og så sinnsykt bra trening for hunden. Han var helt perfekt denne dagen, alt gikk på skinner, og den følelsen er en av de beste i verden :)

 

 

#jakt #elghund #gråhund #finnmark #rypejakt #friluftsliv #høst #engelsksetter #cintamani

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Siri Myhra

Siri Myhra

27, Alta

Kategorier

Arkiv

hits